- Nowość

Wysyłka: 2-3 dni robocze
Patelnia DE BUYER MINERAL B ELEMENT do steków 24 cm to doskonały wybór dla miłośników idealnie usmażonego mięsa i warzyw. Wykonana z grubej stali węglowej, z czasem rozwija naturalną, nieprzywierającą powłokę, która wzmacnia smak potraw.
Patelnia do steków 24 cm Mineral B Element marki De Buyer
Stylowa patelnia do steków DE BUYER MINERAL B ELEMENT 24 cm to profesjonalne narzędzie, charakteryzujące się solidną konstrukcją i specjalnym profilem idealnym do smażenia mięs.
Jej elegancki wygląd i wytrzymałość sprawiają, że jest niezastąpiona w każdej kuchni, a ergonomiczny, nitowany uchwyt ze stali nierdzewnej gwarantuje komfort i stabilność podczas gotowania.
Patelnia MINERAL B ELEMENT do steków to doskonały wybór dla każdego miłośnika perfekcyjnie przygotowanych mięs, ryb i warzyw, dzięki której uzyskasz chrupiącą skórkę i soczyste wnętrze, potęgując smak potraw poprzez reakcję Maillarda (karmelizację).
Jej naturalna powłoka nieprzywierająca rozwija się z każdym użyciem, stając się lepsza.
Skład zestawu:
- patelnia Ø24 x 2,6 cm
Cechy:
- materiał: wykonana z wysokiej jakości stali węglowej, odporna na deformacje.
- średnica: 24 cm, idealna do przygotowywania steków
- naturalna powłoka nieprzywierająca: rozwija się z czasem użytkowania (patyna) i staje się coraz lepsza.
- pokrycie woskiem pszczelim: zabezpiecza przed utlenianiem i ułatwia sezonowanie.
- idealna do: smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb i podsmażania warzyw; specjalne wgłębienia na dnie dla efektu kratki na potrawie.
- nadaje się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcji, możliwość użycia w piekarniku do 250°C przez 10 minut bez funkcji grilla.
- uchwyt: ergonomiczny i nitowany.
- pielęgnacja: wymaga sezonowania przed pierwszym użyciem i mycia ręcznego (nie używać detergentów ani zmywarki).
- wyprodukowano we Francji.
- kolor: stalowy
Gwarancja 24 miesiące
Sezonowanie
- wlej 1 mm oleju roślinnego na dno patelni
- podgrzewaj olej do pojawienia się dymu
- następnie wyłącz grzanie, ostudź patelnię
- wylej olej i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
- podgrzej patelnie ponownie przez 2 minuty
Czyszczenie i przechowywanie
- patelnię ze stali wysokowęglowej myj wyłącznie ręcznie
- nie myj patelni w zmywarce
- po umyciu dokładnie osusz patelnię papierowym ręcznikiem i nałóż cienką warstwę oleju, aby zapobiec korozji.
- patelnie ze stali węglowej nie są odpowiednie do smażenia produktów o kwaśnym odczynie.
Jeśli jednak do przygotowywanej potrawy dodasz składniki takie jak cytryna, kapusta, ocet lub białe wino, powierzchnia patelni może zmienić kolor.
W takim przypadku wystarczy ją ponownie wysezonować, aby przywrócić właściwości ochronne.
- przechowuj patelnię w suchym miejscu, aby zminimalizować ryzyko rdzewienia.
PAMIĘTAJ!
Po zakupie i każdym użyciu dokładnie osusz patelnię i zabezpiecz cienką warstwą oleju roślinnego.
Jeśli po dłuższym okresie nieużywania na patelni pojawi się rdza, łatwo ją usuniesz, czyszcząc powierzchnię ostrą gąbką.
Następnie patelnia będzie gotowa do ponownego użycia – przed przechowywaniem pamiętaj, aby ponownie natłuścić jej powierzchnię.
Zobacz także