• Nowość
Patelnia 28 cm Blue Carbon De Buyer
search
  • Patelnia 28 cm Blue Carbon De Buyer

Patelnia 28 cm Blue Carbon De Buyer

190,00 zł
Brutto 2-3 dni robocze

Wysyłka: 2-3 dni robocze

Patelnia 28 cm Blue Carbon marki De Buyer ze stali węglowej to idealny wybór dla miłośników intensywnego smażenia, zapewniająca szybkie nagrzewanie i perfekcyjną reakcję Maillarda. To patelnia do steków i przyrumieniania, która posłuży Ci latami.

Ilość

Patelnia 28 cm z kolekcji Blue Carbon marki De Buyer

Przedstawiamy patelnię Blue Carbon o średnicy 28 cm – narzędzie, które przeniesie jakość Twojego smażenia na profesjonalny poziom.
Wyprodukowana we Francji, łączy w sobie tradycję i innowację. Jest idealna dla miłośników kuchni, którzy cenią zdrowie, smak i trwałość, a jednocześnie poszukują patelni na indukcję bez teflonu.
Ta patelnia ze stali węglowej (tzw. stali niebieskiej, uzyskanej poprzez hartowanie dla zwiększenia trwałości i odporności na utlenianie) gwarantuje doskonałe przewodzenie ciepła i ekstremalnie szybkie nagrzewanie.
Jest to klucz do osiągnięcia słynnej reakcji Maillarda, dzięki której Twoje steki, ryby i warzywa będą idealnie przyrumienione, soczyste w środku i pełne smaku.
Patelnia Blue Carbon 28 cm marki De Buyer jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, ponieważ nie zawiera żadnych toksycznych powłok (właściwości antyalergiczne).
Z czasem i przy prawidłowym sezonowaniu (wypalaniu) patelnia pokrywa się naturalną, ciemną patyną, która tworzy naturalną powłokę non-stick, stając się coraz lepsza z każdym użyciem.

Skład zestawu:
- patelnia Ø28 x 4,5 cm

Cechy:
- materiał: wykonana ze stali węglowej - nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne)
- lekko niebieski kolor stali powstaje w wyniku jej hartowania - procesu obróbki cieplnej, hartowanie stali zapewnia również tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania i transportu
- powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania patelni nabiera z czasem coraz lepszych właściwości
- patelnia może służyć latami, szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza ciepło
- korpus o grubości stali 2mm – zaprojektowany, aby sprostać wysokim temperaturom
- idealna do: smażenia, grillowania, przyrumieniania, opiekania mięsa, ryb i warzyw
- rozszerzona krawędź typu Lyonnaise, umożliwia łatwe zsuwanie się jedzenia do naczynia
- trwałe spawanie uchwytu patelni
- możliwość stosowania na grillu oraz wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji w umiarkowanej temperaturze, możliwość użycia w piekarniku przez 10 mi. do 200°C (bez funkcji grill).
- nie stosuj funkcji booster
- nie należy myć w zmywarce
- przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
- sezonowanie patelni przed pierwszym użyciem nadaje jej właściwości non-stick
- przechowuj w suchym miejscu - dla lepszej ochrony, lekko naoliw patelnię od wewnętrznej strony
- wyprodukowano we Francji.
- kolor: stalowy

Gwarancja 24 miesiące

Sezonowanie
- wlej 1 mm oleju roślinnego na dno patelni
- podgrzewaj olej do pojawienia się dymu
- następnie wyłącz grzanie, ostudź patelnię
- wylej olej i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
- podgrzej patelnie ponownie przez 2 minuty

Czyszczenie i przechowywanie
- patelnię ze stali wysokowęglowej myj wyłącznie ręcznie
- nie myj patelni w zmywarce
- po umyciu dokładnie osusz patelnię papierowym ręcznikiem i nałóż cienką warstwę oleju, aby zapobiec korozji.
- patelnie ze stali węglowej nie są odpowiednie do smażenia produktów o kwaśnym odczynie.
Jeśli jednak do przygotowywanej potrawy dodasz składniki takie jak cytryna, kapusta, ocet lub białe wino, powierzchnia patelni może zmienić kolor.
W takim przypadku wystarczy ją ponownie wysezonować, aby przywrócić właściwości ochronne.
- przechowuj patelnię w suchym miejscu, aby zminimalizować ryzyko rdzewienia.

PAMIĘTAJ!
Po zakupie i każdym użyciu dokładnie osusz patelnię i zabezpiecz cienką warstwą oleju roślinnego.
Jeśli po dłuższym okresie nieużywania na patelni pojawi się rdza, łatwo ją usuniesz, czyszcząc powierzchnię ostrą gąbką.
Następnie patelnia będzie gotowa do ponownego użycia – przed przechowywaniem pamiętaj, aby ponownie natłuścić jej powierzchnię.

 

Producent

Zobacz także