• Nowość
Patelnia 26 cm Blue Carbon De Buyer
search
  • Patelnia 26 cm Blue Carbon De Buyer

Patelnia 26 cm Blue Carbon De Buyer

160,00 zł
Brutto 2-3 dni robocze

Wysyłka: 2-3 dni robocze

Patelnia 26 cm Blue Carbon marki De Buyer ze stali węglowej to idealny wybór dla miłośników intensywnego smażenia, zapewniająca szybkie nagrzewanie i perfekcyjną reakcję Maillarda. To patelnia do steków i przyrumieniania, która posłuży Ci latami.

Ilość

Patelnia 26 cm z kolekcji Blue Carbon marki De Buyer D-5200-26

Przedstawiamy patelnię Blue Carbon o średnicy 26 cm – narzędzie, które przeniesie jakość Twojego smażenia na profesjonalny poziom.
Wyprodukowana we Francji, łączy w sobie tradycję i innowację. Jest idealna dla miłośników kuchni, którzy cenią zdrowie, smak i trwałość, a jednocześnie poszukują patelni na indukcję bez teflonu.
Ta patelnia ze stali węglowej (tzw. stali niebieskiej, uzyskanej poprzez hartowanie dla zwiększenia trwałości i odporności na utlenianie) gwarantuje doskonałe przewodzenie ciepła i ekstremalnie szybkie nagrzewanie.
Jest to klucz do osiągnięcia słynnej reakcji Maillarda, dzięki której Twoje steki, ryby i warzywa będą idealnie przyrumienione, soczyste w środku i pełne smaku.
Patelnia Blue Carbon 26 cm marki De Buyer jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, ponieważ nie zawiera żadnych toksycznych powłok (właściwości antyalergiczne).
Z czasem i przy prawidłowym sezonowaniu (wypalaniu) patelnia pokrywa się naturalną, ciemną patyną, która tworzy naturalną powłokę non-stick, stając się coraz lepsza z każdym użyciem.

Skład zestawu:
- patelnia Ø26 x 4,8 cm

Cechy:
- materiał: wykonana ze stali węglowej - nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne)
- lekko niebieski kolor stali powstaje w wyniku jej hartowania - procesu obróbki cieplnej, hartowanie stali zapewnia również tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania i transportu
- powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania patelni nabiera z czasem coraz lepszych właściwości
- patelnia może służyć latami, szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza ciepło
- korpus o grubości stali 2mm – zaprojektowany, aby sprostać wysokim temperaturom
- idealna do: smażenia, grillowania, przyrumieniania, opiekania mięsa, ryb i warzyw
- rozszerzona krawędź typu Lyonnaise, umożliwia łatwe zsuwanie się jedzenia do naczynia
- trwałe spawanie uchwytu patelni
- możliwość stosowania na grillu oraz wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji w umiarkowanej temperaturze, możliwość użycia w piekarniku przez 10 mi. do 200°C (bez funkcji grill).
- nie stosuj funkcji booster
- nie należy myć w zmywarce
- przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
- sezonowanie patelni przed pierwszym użyciem nadaje jej właściwości non-stick
- przechowuj w suchym miejscu - dla lepszej ochrony, lekko naoliw patelnię od wewnętrznej strony
- wyprodukowano we Francji.
- kolor: stalowy

Gwarancja 24 miesiące

Po zakupie:
-
patelnię należy pokryć bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, aby zabezpieczyć ją przed korozją.
Stal węglowa może reagować naturalnie z tlenem i wilgocią (korozja).
Właściwa pielęgnacja sprawia, że patelnia jest odporna, trwała i gotowa do codziennego użytkowania.

Sezonowanie
- wlej 1 mm oleju roślinnego na dno patelni
- podgrzewaj olej do pojawienia się dymu
- następnie wyłącz grzanie, ostudź patelnię
- wylej olej i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
- podgrzej patelnie ponownie przez 2 minuty

Czyszczenie i przechowywanie
- patelnię ze stali wysokowęglowej myj wyłącznie ręcznie
- nie myj patelni w zmywarce
- po umyciu dokładnie osusz patelnię papierowym ręcznikiem i nałóż cienką warstwę oleju, aby zapobiec korozji.
- patelnie ze stali węglowej nie są odpowiednie do smażenia produktów o kwaśnym odczynie.
Jeśli jednak do przygotowywanej potrawy dodasz składniki takie jak cytryna, kapusta, ocet lub białe wino, powierzchnia patelni może zmienić kolor.
W takim przypadku wystarczy ją ponownie wysezonować, aby przywrócić właściwości ochronne.
- przechowuj patelnię w suchym miejscu, aby zminimalizować ryzyko rdzewienia.

PAMIĘTAJ!
Po zakupie i każdym użyciu dokładnie osusz patelnię i zabezpiecz cienką warstwą oleju roślinnego.
Jeśli po dłuższym okresie nieużywania na patelni pojawi się rdza, łatwo ją usuniesz, czyszcząc powierzchnię ostrą gąbką.
Następnie patelnia będzie gotowa do ponownego użycia – przed przechowywaniem pamiętaj, aby ponownie natłuścić jej powierzchnię.

 

Kolekcja
Blue Carbon
Średnica
26 cm

Producent

Specyficzne kody

EAN13
3011245200268

Producent DE BUYER INDUSTRIES SAS 25 Faymont 88340 Le Val D’ajol Francja contact@debuyer.fr

Zobacz także