- Nowość
Wysyłka: 2-3 dni robocze
Patelnia do naleśników De Buyer Blue Carbon 24 cm z naturalnej stali węglowej. Niskie ścianki, szybkie nagrzewanie i naturalne właściwości nieprzywierające zapewniają idealne naleśniki.
Patelnia do naleśników 24 cm z kolekcji Blue Carbon marki De Buyer
Patelnia do naleśników De Buyer BLUE CARBON 24 cm to profesjonalne narzędzie kuchenne wykonane z naturalnej stali węglowej,
zaprojektowane z myślą o idealnym smażeniu naleśników, crêpes, placków i omletów.
Dzięki niskim ściankom i doskonałemu przewodzeniu ciepła pozwala uzyskać równomiernie wypieczone, cienkie naleśniki bez przypalania.
Seria Blue Carbon charakteryzuje się wysoką odpornością, szybkim nagrzewaniem oraz możliwością wytworzenia naturalnej powłoki nieprzywierającej w trakcie użytkowania.
To wybór ceniony przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania.
Patelnia do naleśników De Buyer Blue Carbon 24 cm to doskonały wybór dla osób ceniących naturalne gotowanie, trwałość oraz perfekcyjne efekty smażenia bez użycia sztucznych powłok.
Skład zestawu:
- patelnia Ø24 cm
Cechy:
- materiał: wykonana ze stali węglowej - nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne)
- lekko niebieski kolor stali powstaje w wyniku jej hartowania - procesu obróbki cieplnej, hartowanie stali zapewnia również tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania i transportu
- powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania patelni nabiera z czasem coraz lepszych właściwości
- patelnia może służyć latami, szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza ciepło
- korpus o grubości stali 2mm – zaprojektowany, aby sprostać wysokim temperaturom
- idealna do naleśników, placków, blinów
- niski brzeg patelni ułatwia obracanie naleśników
- trwałe spawanie uchwytu patelni
- możliwość stosowania na grillu oraz wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji w umiarkowanej temperaturze, możliwość użycia w piekarniku przez 10 mi. do 200°C (bez funkcji grill).
- nie stosuj funkcji booster
- nie należy myć w zmywarce
- przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
- sezonowanie patelni przed pierwszym użyciem nadaje jej właściwości non-stick
- przechowuj w suchym miejscu - dla lepszej ochrony, lekko naoliw patelnię od wewnętrznej strony
- wyprodukowano we Francji.
- kolor: stalowy
Gwarancja 24 miesiące
Po zakupie:
- patelnię należy pokryć bardzo cienką warstwą oleju roślinnego, aby zabezpieczyć ją przed korozją.
Stal węglowa może reagować naturalnie z tlenem i wilgocią (korozja).
Właściwa pielęgnacja sprawia, że patelnia jest odporna, trwała i gotowa do codziennego użytkowania.
Sezonowanie
- wlej 1 mm oleju roślinnego na dno patelni
- podgrzewaj olej do pojawienia się dymu
- następnie wyłącz grzanie, ostudź patelnię
- wylej olej i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem
- podgrzej patelnie ponownie przez 2 minuty
Czyszczenie i przechowywanie
- patelnię ze stali wysokowęglowej myj wyłącznie ręcznie
- nie myj patelni w zmywarce
- po umyciu dokładnie osusz patelnię papierowym ręcznikiem i nałóż cienką warstwę oleju, aby zapobiec korozji.
- patelnie ze stali węglowej nie są odpowiednie do smażenia produktów o kwaśnym odczynie.
Jeśli jednak do przygotowywanej potrawy dodasz składniki takie jak cytryna, kapusta, ocet lub białe wino, powierzchnia patelni może zmienić kolor.
W takim przypadku wystarczy ją ponownie wysezonować, aby przywrócić właściwości ochronne.
- przechowuj patelnię w suchym miejscu, aby zminimalizować ryzyko rdzewienia.
PAMIĘTAJ!
Po zakupie i każdym użyciu dokładnie osusz patelnię i zabezpiecz cienką warstwą oleju roślinnego.
Jeśli po dłuższym okresie nieużywania na patelni pojawi się rdza, łatwo ją usuniesz, czyszcząc powierzchnię ostrą gąbką.
Następnie patelnia będzie gotowa do ponownego użycia – przed przechowywaniem pamiętaj, aby ponownie natłuścić jej powierzchnię.
Producent DE BUYER INDUSTRIES SAS 25 Faymont 88340 Le Val D’ajol Francja contact@debuyer.fr
Zobacz także